Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία στοχεύει στην κατάκτηση της προσωπικής αυτογνωσίας και στην ανάπτυξη λειτουργικών τρόπων αλληλεπίδρασης μεταξύ των ατόμων. Προκειμένου να συμβεί αυτό, ο κάθε θεραπευτής έχει την ευθύνη της δημιουργίας ενός κατάλληλου κλίματος αποδοχής, αμοιβαίου σεβασμού, ασφάλειας και εμπιστοσύνης, ώστε να υπάρξει το εύφορο έδαφος πάνω στο οποίο τα μέλη θα μάθουν πώς να επεξεργάζονται παραγωγικά σημαντικά θέματα της ζωής τους, να μοιράζονται τα συναισθήματα τους και να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα σχετιζόμενα με βιώματα που εμποδίζουν την προσωπική τους εξέλιξη. (Yalom, 1970)

Στην ομαδική θεραπευτική διεργασία τα μέλη ανακαλύπτουν ότι είναι σημαντικά για τους άλλους και γίνονται εμψυχωτές αλλαγής για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Η υπέρβαση των ορίων του εγώ του κάθε ατόμου, λειτουργεί λυτρωτικά και δίνει νόημα στη ζωή του. Μέσα στην θεραπευτική ομάδα δεν λαμβάνουν χώρα απλές παρορμητικές συναισθηματικές εκτονώσεις, αλλά τα μέλη καθρεφτίζονται αμοιβαία, αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτών που αισθάνονται και δεσμεύονται στην συνεχή αναζήτηση διορθωτικών εμπειριών.

Οι δεξιότητες  που κατακτιούνται δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της ομάδας, αλλά στη συνέχεια μεταφέρονται στις προσωπικές σχέσεις των μελών που λαμβάνουν χώρα έξω από την ομάδα.

 

Λίλιαν Καρρά

Απόφοιτη Ψυχολογίας

Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια

 

Τοποθεσία «περί Ψυχής»

Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Τηλ. Έπικοινωνίας: 210-80.68.212 και 694-996.7997

 

Για τυχόν απορίες σχετικά με την ομαδική ψυχοθεραπεία επικοινωνήστε μαζί μας:

 

Όνομα: *
Τηλέφωνο:*
E-mail:*
Μήνυμα: