Εισαγωγή  στην Α.Α.Τ (Animal Assisted Therapy)

Τα Ζώα ως Βοηθοί-Θεραπευτές για Παιδιά, Άτομα με Ψυχικές Διαταραχές και Χρόνιες Παθήσεις

Τα ζώα λειτουργούν ως βοηθοί του ανθρώπου εδώ και αιώνες . Στη σύγχρονη εποχή έχουμε επιλέξει να τα χρησιμοποιούμε και ως βοηθούς στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία . Ενώ ένα μεγάλο μέρος της έρευνας για τη θεραπεία μέσω των ζώων είναι ποιοτική και γεμάτη προσωπική περιγραφή, οι ερευνητές έχουν αρχίσει να μελετούν τη χρήση ζώων με ποσοτικό τρόπο.

Έρευνες με ζώα ως βοηθοί ψυχοθεραπείας δείχνουν ότι οι άνθρωποι παρουσιάζουν σημάδια μείωσης του άγχους και του φόβου και αυξημένη ηρεμία και χαλάρωση όταν το ζώο είναι παρόν.

Στο σεμινάριο θα εξετάσουμε πώς η επαφή με τα ζώα, κυρίως εστιάζοντας στα σκυλιά μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά για τον άνθρωπο διερευνώντας εννοιολογικά πλαίσια και  πρακτικές τεχνικές και θα μάθουμε τις δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να συνεργαστούμε με τα ζώα ώστε να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε θεραπευτικά σε άλλους ανθρώπους.

 

 θΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

•           Ιστορική αναδρομή

•           Ψυχική Υγεία: Ορισμοί και Θεωρητικές Βάσεις

•           Τα Ζώα ως Κοινωνική Υποστήριξη

•           Ενσωμάτωση της ΑΑΤ στην Ψυχοθεραπεία: Κατευθυντήριες γραμμές και Προτάσεις για Θεραπευτές

•           Τα Ζώα στην ζωή των παιδιών

•           Αλληλεπίδραση ανθρώπου-ζώου και γηρατειά

•           Υπηρεσίες Υποστήριξης σε άτομα με AIDS / HIV και άλλες Χρόνιες Παθήσεις

•           Κακοποίηση των ζώων και Εξελικτική Ψυχοπαθολογία: Έρευνες και Θεραπευτικά Ζητήματα –Προκλήσεις

•           Αλληλεπίδραση ανθρώπου-ζώου στη φυλακή: Επιπτώσεις στην εγκληματική συμπεριφορά, Θεραπεία-Πρόοδος και κοινωνικές δεξιότητες

•           Κριτήρια επιλογής και  καταλληλότητας του Ζώου θεραπευτή

 

Εισηγήτρια: Λίλιαν Καρρά, Απόφοιτη Ψυχολογίας, Ατομική & Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Ημερoμηνία:  28/10/2017

Ώρα 5.00μ.μ.- 9.00μ.μ.
Τοποθεσία «περί Ψυχής» Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Τηλ.Επικοινωνίας  210-80.68.212  και  694-996.7997
Κόστος 35 ευρώ
Για φοιτητές 25 ευρώ
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

***Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το ''περί Ψυχής'' και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. 

 

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κέντρα που απευθύνονται και να ελέγχουν αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις.

 

Αίτηση Ενδιαφέροντος Σεμιναρίου


Όνομα: *
Τηλέφωνο:*
E-mail:*
Μήνυμα: