User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive
 

 

   Κέντρο «περί Ψυχής» AboutUs
   Ας συστηθούμε...

   Θεμελιώδης αρχή του κέντρου «περί Ψυχής» είναι ο σεβασμός και η κατανόηση των αναγκών

   και της ιδιαιτερότητας του κάθε ατόμου. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, το «περί Ψυχής»

   συνεργάζεται με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων με βασικό πυρήνα τη δικαστική                    ψυχοθεραπεία.   Η δικαστική ψυχοθεραπεία περιλαμβάνει ατομική ή/και ομαδική θεραπεία,  θεραπεία  θυμάτων και των οικογενειών   τους ενώ βρίσκει εφαρμογή και σε εν  δυνάμει  παραβάτες, σε  ομάδες υψηλής επικινδυνότητας θυματοποίησης      καθώς και σε δικαστικά  πλαίσια, στην αστυνομία και στα σώματα ασφαλείας Το κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του  το  2011 και αποτελεί το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα που εφαρμόζει τη Δικαστική Ψυχοθεραπεία  καθώς και που εκπαιδεύει επαγγελματίες ψυχικής υγείας στις αρχές της Δικαστικής      Ψυχοθεραπείας.

   

Ο δογματισμός δεν έχει θέση στην επιλογή των κατάλληλων ψυχοθεραπευτών και μοναδικό κριτήριο είναι το       γνωστικό του αντικείμενο να ανταποκρίνεται στις εξατομικευμένες ανάγκες και στην ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου   που απευθύνεται στο κέντρο.

 

 Στο ίδιο πλαίσιο σεβασμού και εμπιστευτικότητας απέναντι στον άνθρωπο κινείται και το εκπαιδευτικό κομμάτι του «περί Ψυχής», το οποίο συνάδει με τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων ποικίλης ύλης με βασικό επίκεντρο την εγκληματολογία, τη δικαστική ψυχολογία και την ψυχοπαθολογία  καθώς και εκπαιδεύσεις θεραπευτικών προσεγγίσεων, υποστηρίζοντας τη γνώση ως κινητοποίηση της πραγμάτωσης κάθε ανθρώπου.

 To κέντρο και οι ειδικοί ψυχικής υγείας σύμφωνα με το νόμο «Προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» 2472/1997 τηρεί τις αρχές και τον κώδικα δεοντολογίας των επαγγελματιών ψυχικής υγείας διατηρώντας αυστηρά το επαγγελματικό απόρρητο των πελατών του.

 

Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το "περί Ψυχής" και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. 

 

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κέντρα που απευθύνονται και να ελέγχουν αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις. 

 

Για περαιτέρω πληροφορίες και ενημέρωσή σας σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα στο χώρο της Αρωγής της Ψυχικής Υγείας παρακαλούμε διαβάστε το κείμενο που θα βρείτε στο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/peripsichis/posts/1554396471289062