Η Δρ. Κατερίνα Λεβάκη σπούδασε αρχικά στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.  Το 2008 έλαβε με άριστα το Διδακτορικό της Δίπλωμα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως καθηγήτρια σε ΙΕΚ, ιδιωτικά φροντιστήρια και σχολεία. Το 2010 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2007 έως και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ιδιωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ για πολλά χρόνια έχει υπάρξει προϊσταμένης τάξης.

Το βαθύτερό της ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και τον εσωτερικό του κόσμο, την οδήγησε στον κλάδο της ψυχολογίας. Το 2016 αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Στο πλαίσιο των σπουδών της, ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Οικοτροφείο ‘Αθηνά’ της ΠΕΨΑΕΕ. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και την Εταιρεία «Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές». Παράλληλα έχει παρακολουθήσει πληθώρα άλλων μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων (δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως) πάνω στην Ψυχοπαθολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, τις φοβίες, τη ΔΕΠΥ, το ψυχικό τραύμα, τη διαχείριση άγχους, τη Διαλεκτική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, τη διαχείριση του χωρισμού, τη σχολική άρνηση, την ψυχιατροδικαστική ψυχολογία, την εγκληματολογική – δικαστική ψυχολογία κ. ά.

Από το 2016 είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ενώ από το 2017 είναι μέλος του Συλλόγου Ψυχολόγων Ελλάδος (ΣΕΨ). Από το 2018 δουλεύει ιδιωτικά. Αυτό το διάστημα ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην ΕΓΣΣ. 

Στο «περί Ψυχής» είναι εισηγήτρια μεμονωμένων σεμιναρίων στην Ψυχοπαθολογία.