Η Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών, απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Εγκληματολογία & Ποινικό Δίκαιο στο Loughborough University και ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος ανηλίκων. Σήμερα συνεχίζει την ενασχόλησή της με τον ερευνητικό τομέα μέσω της διεξαγωγής μεταδιδακτορικής έρευνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και επίκεντρο το διαδικτυακό έγκλημα. 

Η εμπειρία της ως Κοινωνική Λειτουργός περιλαμβάνει συνεργασίες όπως με την Ελληνική Αστυνομία, Ιατροπαιδαγωγικά κέντρα, Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής, Μ.Κ.Ο., σχολεία καθώς και τον Ο.Κ.Α.Ν.Α. όπου εργάστηκε ως ερευνήτρια – αξιολογήτρια του προγράμματος «Εκπαίδευσης Αστυνομικών σε θέματα Εξαρτήσεων». Πιο πρόσφατα εργάστηκε σε Σύλλογο Καρκινοπαθών ενώ στο παρόν εργάζεται στη Σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης φοιτητών. 

Ταυτόχρονα ασχολείται με τον τομέα της εκπαίδευσης ενώ και η ίδια συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Φαινομενολογική και Υπαρξιακή Ανάλυση και Ψυχοθεραπεία. 

Στο περί Ψυχής είναι εισηγήτρια μεμονωμένων σεμιναρίων εγκληματολογίας και σεμιναρίων στη 1ετή Εκπαίδευση Δικαστικής Ψυχολογίας & Εγκληματολογίας ενώ παρέχει υπηρεσίες ανάλυσης & ψυχοθεραπείας βάση της Daseinanalysis. 

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας    697.855.2358