Η Σταυρούλα Γεωργακοπούλου είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Πρόγραμμα Ψυχολογίας. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο πρόληψης ΟΚΑΝΑ Αλίμου Αττικής και στο θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Έχει εκπαιδευτεί στην Κλινική ψυχοπαθολογία στο Ε.Κ.Π.Α. -Ψυχιατρική κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Έχει πιστοποιηθεί για τη θεραπεία του εθισμού στο διαδίκτυο από το Zur Institute και το τμήμα Προβληματικής χρήσης διαδίκτυο του 18 Άνω- Ψ.Ν.Α. Παρακολούθησε την εκπαίδευση του Taking Flight International για το τραύμα και τη Διαταραχή του Μετατραυματικού Στρες. Για αρκετό διάστημα έχει ασχοληθεί με το marketing και τη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και έχει λάβει sales awards από την Appco Group και άλλες εταιρείες marketing.

Ειδικεύεται στη Γνωσιακή- Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής . Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν τη Νευροψυχιατρική του παιδιού, τη Δ.Ε.Π.Υ, τις μαθησιακές δυσκολίες, τις ομάδες αυτογνωσίας, τα θετικά συναισθήματα, τη διαχείριση του πένθους, την Ατομική Συστημική Ψυχοθεραπεία Οικογένειας ΕΕΣΣΚΕΨΟ, την κακοποίηση και τον εθισμό.

Συνεργάστηκε εθελοντικά με το Ε.Π.Ι.Ψ.Υ (Εθνικό και Πανεπιστημιακό Ινστιντούτο Ψυχικής Υγιεινής) όσον αφορά τις ερευνητικές διαδικασίες καθώς και την Τηλεφωνική Ψυχολογική Υποστήριξη στη «Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη». Συμμετείχε στην Υποδοχή περιστατικών που αφορούσαν την εξάρτηση από το διαδίκτυο του Τμήματος Προβληματικής χρήσης του διαδικτύου του 18Άνω, στη χορήγηση διαγνωστικών τεστ και στη θεραπευτική ομάδα και εποπτεία του, σε εθελοντική βάση.

Εισηγήθηκε σε θέματα που αφορούν την Θετική Σκέψη, τη Διαχείριση του στρες, την Αυτοεκτίμηση, την Πρόληψη κατά του Εθισμού στο Διαδίκτυο και την Ψυχοσωματική στο Κέντρο Συναισθηματικής Έρευνας και Αυτοεκτίμησης. Παρουσίασε κύκλο σεμιναρίων που αφορούν την Κατάθλιψη και την Αυτοθεραπεία στο Κέντρο σεμιναρίων.

Είναι εισηγήτρια στο τετραετές Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δικαστικής Ψυχολογίας καθώς και σε άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν την Ψυχική υγεία στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Περί Ψυχής». Διοργανώνει και παρουσιάζει σεμινάρια που αφορούν την ψυχική υγεία για το site Ψυχολογίας Psychopedia.gr.
Άρθρα της υπάρχουν στο Περιοδικό Psychologies (Greek Edition), καθώς και σε site που αφορούν την Ψυχική υγεία.
Μέχρι σήμερα ασχολείται με τη διεύθυνσή του site Psychopedia.gr, την παροχή υπηρεσιών Ψυχικής υγείας και την εισήγηση σε θέματα που αφορούν την Ψυχική υγεία.