Η Παρασκευή Αθανασούλη σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου εισήχθη το 2001.
 
Το 2006 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην ψυχοθεραπεία Gestalt. Παράλληλα, συνεργάστηκε με το Σύλλογο «Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών - ΚΕΦΙ» στην εκπαίδευση των εθελοντών και στην ψυχολογική υποστήριξη καρκινοπαθών ασθενών και των οικείων τους. Επίσης, με την Ένωση «Μαζί για το παιδί» στη συμβουλευτική γραμμή για παιδιά, εφήβους και γονείς, το «Κέντρο Ζωής» στο πρόγραμμα συντροφικότητας για την υποστήριξη οροθετικών ατόμων και στο περιοδικό "Positive" της ίδιας ΜΚΟ.
 
Το 2009 εισήχθη στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Κλινική Νευροψυχολογία», το οποίο πραγματοποιήτο από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Health Sciences Center, University of Texas, Houston, USA. Το 2010 έλαβε υποτροφία στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών και ειδικεύτηκε στη νευροψυχολογική εκτίμηση καρκινοπαθών ασθενών στο τμήμα Νευροογκολογίας του αντικαρκινικού νοσοκομείου "The University of Texas - MD Anderson Cancer Center, Houston, USA". Επίσης, συνεργάστηκε με το κλινικό τμήμα νοητικών εξωπυραμιδικών διαταραχών, Α’ Νευρολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στο ειδικό ιατρείο νοητικών διαταραχών του ιδίου τμήματος. Τέλος, έχει συνεργαστεί με τη ΜΚΟ "ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ" ως υπεύθυνη της ομάδας ψυχολόγων που παρέχουν υποστήριξη σε καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους στη ΓΠΠ Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ.  
 
Κατά τον παρόντα χρόνο διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Κλινικός Νευροψυχολόγος στα Κάτω Πατήσια, και εργάζεται στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία " Ο Νέστωρ"   ως κλινικός νευροψυχολόγος.
 
Στο περί ψυχής είναι εισηγήτρια σεμιναρίων στον Κύκλο Ψυχοπαθολογίας.