Η Χρυσούλα Καρεμφυλάκη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου (2010) και η προσέγγιση της είναι ψυχοδυναμική\ψυχαναλυτική. Είναι σπουδάστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρου Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας για τρίτη χρονιά ενώ ολοκλήρωσε το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (2011-2012).

Πραγματοποίησε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο Γ.Π.Ν. Αττικόν ενώ εργάστηκε εθελοντικά στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου για 1,5 χρόνο μετέπειτα αναλαμβάνοντας τον συντονιστικό ρόλο ομάδων ψυχιατρικά ασθενών και μελετώντας τα σχέδια παιδιών στην Παιδιατρική κλινική.

Έχει εργαστεί σε ΜΚΟ αναλαμβάνοντας τις ατομικές θεραπείες παιδιών και εφήβων καθώς και τη συμβουλευτική γονέων.  Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά  και παράλληλα με μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων οργανώνοντας ομάδες δημιουργικής απασχόλησης\νοητικής ενδυνάμωσης και την ψυχολογική υποστήριξη τους.

Στη δουλειά της θεωρεί σημαντικά την ανάδειξη της υποκειμενικότητας του ατόμου, την προσέγγιση της επιθυμίας του αλλά και τον σεβασμό στην προσωπικότητα του.

Στο "περί Ψυχής" είναι εισηγήτρια σεμιναρίων Ψυχολογίας & Ψυχοπαθολογίας