Διαταραχές Διάθεσης και έγκλημα

 *Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας skype for bussiness λόγω κοροναϊού. Για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν χρειάζεται κάποιος λογαριασμός skype καθώς η πρόσκληση αποστέλλεται μέσω του mail σας.  

 

Η εκδήλωση εγκληματικής συμπεριφοράς σε ανθρώπους με ψυχικές διαταραχές εγείρει την ανησυχία του ευρύτερου πληθυσμού και πολλές φορές στιγματίζει και τους ψυχικά ασθενείς. Παρόλο που υπάρχει πληθώρα ερευνών που μελετά τη συσχέτιση σχιζοφρένειας και εγκληματικής συμπεριφοράς, η αντίστοιχη συσχέτιση με τις διαταραχές διάθεσης έχει παραμεληθεί ερευνητικά. Αναδύονται ενδείξεις ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που να συνδέουν τις διαταραχές διάθεσης με την εγκληματική συμπεριφορά απ’ότι παρατηρούν οι κλινικοί. Στο εν λόγω σεμινάριο θα συζητηθούν αυτές οι ενδείξεις που αναδεικνύουν τη συσχέτιση διαταραχές διάθεσης/εγκληματική συμπεριφορά και θα αναλυθούν εκτενώς οι τύποι των εγκλημάτων που αντιστοιχούν στην κάθε διαταραχή διάθεσης.

 

Θεματικές ενότητες:

Περιγραφή διαταραχών διάθεσης

Κατάθλιψη και ανθρωποκτονία ακολουθούμενη από αυτοκτονία

Κατάθλιψη και παιδοκτονία

Διπολική διαταραχή και εγκληματική συμπεριφορά

Διαταραχές διάθεσης και σεξουαλικά εγκλήματα

 

Εισηγήτρια:   Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά, Κοινωνική Λειτουργός - Εγκληματολογία & Ποινικό Δίκαιο (MSc) - PhD


Ημερoμηνία  21/02/2021

Ώρα 12.00 π.μ.- 3.00 μ.μ.
Τοποθεσία «περί Ψυχής» Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Τηλ.Επικοινωνίας  210-80.68.212  και  694-996.7997
Κόστος 35 ευρώ
Για φοιτητές 25 ευρώ


Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

***Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το ''περί Ψυχής'' και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κέντρα που απευθύνονται και να ελέγχουν αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις.

 

Αίτηση Ενδιαφέροντος Σεμιναρίου


Όνομα: *
Τηλέφωνο:*
E-mail:*
Μήνυμα:
Recaptcha Word Verification: