Ψύχωση και Έγκλημα

 *Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας skype for bussiness λόγω κοροναϊού. Για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν χρειάζεται κάποιος λογαριασμός skype καθώς η πρόσκληση αποστέλλεται μέσω του mail σας.  

 

Η ψύχωση για πολλά χρόνια (αν όχι και σήμερα) ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διάπραξη εγκληματικής πράξης με αποτέλεσμα την ανάδυση προκαταλήψεων και τη δημιουργία ενός φόβου απέναντι στους ψυχωτικούς. Πρόσφατες έρευνες εντοπίζουν μια συσχέτιση μεταξύ ψύχωσης και εγκλήματος, με τη φύση αυτής της συσχέτισης να παραμένει ένα αίνιγμα. Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι πολλές φορές η εγκληματική συμπεριφορά δεν είναι τυχαία αλλά προβλεπόμενη και με κίνητρο ενώ σε άλλες περιπτώσεις εκδηλώνεται με απρόβλεπτο τρόπο ως απόρροια των ψευδαισθήσεων και παραισθήσεων του ατόμου. Ποια η σχέση τελικά της ψύχωσης με το έγκλημα? Τι είδους εγκλήματα διαπράττουν οι ψυχωτικοί και που οφείλεται αυτή η προκατάληψη του ευρύτερου πληθυσμού?

Θεματικές Ενότητες:

Ορισμός των ψυχώσεων – χαρακτηριστικά & διαγνωστικά κριτήρια

Ψευδαισθήσεις & παραισθήσεις

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος

Ο ρόλος του θύματος – τα κίνητρα

Ο ψυχικά ασθενής στο δικαστήριο: το ακαταλόγιστο ή μειωμένος καταλογισμός

Μελέτη υποθέσεων

Συζήτηση – σχολιασμός 

 

Εισηγητής:  Φώτης Βασιλόπουλος, Κλινικός Ψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπευτής 

 

Ημερομηνία: 10/01/2021

Ώρα 12.00 π.μ.- 3.00μ.μ.

Τοποθεσία «περί Ψυχής»

Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Τηλ.Επικοινωνίας  210-80.68.212  και  694-996.7997

Κόστος 35 ευρώ

Για φοιτητές 25 ευρώ

 

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

***Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το ''περί Ψυχής'' και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κέντρα που απευθύνονται και να ελέγχουν αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις.

 

Αίτηση Ενδιαφέροντος Σεμιναρίου


Όνομα: *
Τηλέφωνο:*
E-mail:*
Μήνυμα:
Recaptcha Word Verification: