Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές & Σεξουαλικοί δράστες

 *Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας skype for bussiness λόγω κοροναϊού. Για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν χρειάζεται κάποιος λογαριασμός skype καθώς η πρόσκληση αποστέλλεται μέσω του mail σας.  

 

Η ίδια η φύση των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών ενέχει την επιθετικότητα, και αυτομάτως μπορεί να συνδεθεί με το έγκλημα. Βίαιες παρορμήσεις και φαντασιώσεις, πόνος και εξευτελισμός: έννοιες που ακούγοντάς τις αυτομάτως μας έρχονται στο νου βίαιοι εγκληματίες να πραγματώνουν τις σεξουαλικές φαντασιώσεις του στα θύματά τους. Είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα? Όντως όσοι εμφανίζουν ψυχοσεξουαλικές διαταραχές και παραφιλικές συμπεριφορές είναι εγκληματίες ή μήπως η πραγματικότητα είναι διαφορετική και απέχει κατά πολύ από αυτό που προβάλλεται στα ΜΜΕ? Στο άκουσμα της λέξης "βιαστής" το ευρύ κοινό σαστίζει. Στην εικόνα του σεξουαλικού δράστη η πλειονότητα της κοινής γνώμης τάσσεται εναντίον του και πολλές φορές εκφράζει την άποψη περί επαναφοράς της θανατικής ποινής αφού δεν θεραπεύεται. Η παιδοφιλία θεωρείται η άκρως αποκρουστική μορφή εγκληματικότητας με την οποία ακόμα και πολλοί ερευνητές και θεωρητικοί αρνούνται να ασχοληθούν με τους εν λόγω δράστες και να μπουν σε μια έστω ερευνητική συνδιαλλαγή. Τελικά όμως θεραπεύονται? Και αν όχι πως μπορούν να μπουν σε «καταστολή»?

 

Θεματικές Ενότητες:

Ψυχοσεξουαλικές διαταραχές & παραφιλικές συμπεριφορές 

Συσχέτιση παραφιλικών συμπεριφορών & εγκληματικότητας

Ο σεξουαλικός δράστης ενηλίκων 

Ο σεξουαλικός δράστης ανηλίκων 

Θεραπεία δραστών - χημικός ευνουχισμός 

 

Εισηγήτρια: Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά

Κοινωνική Λειτουργός – Εγκληματολογία & Ποινικό Δίκαιο (MSc), PhD

 

Ημερομηνία: 07/02/2021

Ώρα 12.00 π.μ.- 3.00 μ.μ.

Τοποθεσία «περί Ψυχής»

Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Τηλ.Επικοινωνίας  210-80.68.212  και  694-996.7997

Κόστος 35 ευρώ

Για φοιτητές 25 ευρώ

 

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

***Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το ''περί Ψυχής'' και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κέντρα που απευθύνονται και να ελέγχουν αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις.

Αίτηση Ενδιαφέροντος Σεμιναρίου


Όνομα: *
Τηλέφωνο:*
E-mail:*
Μήνυμα:
Recaptcha Word Verification: