Αγχώδεις Διαταραχές : «Πότε το άγχος γίνεται επικίνδυνο ;»

‘’Διαγνωστικά Κριτήρια, Αξιολόγηση και Θεραπευτικές Παρεμβάσεις’’

 

**Το εν λόγω σεμινάριο αποτελεί αυτοτελή ενότητα του Κύκλου Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Ψυχοπαθολογίας πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. – Υπουργείο Παιδείας

 *Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας skype for bussiness λόγω κοροναϊού. Για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν χρειάζεται κάποιος λογαριασμός skype καθώς η πρόσκληση αποστέλλεται μέσω του mail σας.  

 

Το άγχος είναι κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, ειδικά στη σύγχρονη δυτική κοινωνία. Δεν αντιπροσωπεύει μόνο την «ανησυχία» και τον «πανικό», αλλά είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που λειτουργεί σαν μηχανισμός προειδοποίησης όταν το άτομο βρίσκεται μπροστά σε μία «απειλή», αλλά και ένας μηχανισμός που μας παρακινεί να δραστηριοποιούμαστε και ώθηση για αλλαγή.

Καθημερινά καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις και στις απαιτήσεις που αφορούν την εργασία, την οικογένεια, τις σχέσεις κτλ. Όταν παρόλα αυτά το άγχος μας εμποδίζει να διαχειριστούμε την καθημερινότητα μας, και σημαντικούς τομείς της ζωής μας, τότε χαρακτηρίζεται ως δυσλειτουργικό. Όταν δημιουργεί προβλήματα στη συναισθηματική ηρεμία  του ατόμου καθώς, ή στην επίτευξη επιθυμητών στόχων τότε μιλάμε για «παθολογικό άγχος», το οποίο χρήζει διερεύνησης και θεραπευτικής παρέμβασης.

 

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν:

Πως ο τρόπος που σκεφτόμαστε μας αγχώνει ακόμη περισσότερο. Μοτίβα συμπεριφορών.

Υποκατηγορίες Αγχωδών διαταραχών- Πως τις ξεχωρίζουμε και πως τις διαχωρίζουμε μεταξύ τους

Kοινωνικό άγχος/φοβία

Ειδικές φοβίες

Διαταραχή πανικού

Αγοραφοβία

Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή

Διαγνωστικό τεστ Αγχώδους Διαταραχής

Χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή στις αγχώδεις διαταραχές; Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε.

Αγχώδεις διαταραχές και τεχνικές αυτοβελτίωσης.

Κατάλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις και αποτελεσματικότητα

 

Εισηγήτρια: Μώρου Ερμίνα Δήμητρα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια MSc.

 

Ημερομηνία: 07/02/2021

Ώρα 5.00μ.μ.- 8.00μ.μ.

Τοποθεσία «περί Ψυχής»

Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Τηλ.Επικοινωνίας 210-80.68.212  και  694-996.7997

Κόστος 35 ευρώ

Για φοιτητές 25 ευρώ

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

***Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το ''περί Ψυχής'' και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κέντρα που απευθύνονται και να ελέγχουν αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις.

Αίτηση Ενδιαφέροντος Σεμιναρίου


Όνομα: *
Τηλέφωνο:*
E-mail:*
Μήνυμα:
Recaptcha Word Verification: