Η Πουλοπούλου Έλενα είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Ειδίκευση στη Ψυχική Υγεία» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκπαιδευτεί στην Υπαρξιακή-Συστημική Ψυχοθεραπεία στο θεραπευτικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» και στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σαν ψυχολόγος σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) και της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ). Διατηρεί συνεργασία με το Ιατρείο Οικογένειας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου βλέποντας οικογένειες και με παιδαγωγικούς σταθμούς, συντονίζοντας ομάδες εκπαιδευτικών και γονέων. Εργάζεται επίσης ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια ατόμων, ομάδων, οικογενειών και ζευγαριών και ειναι επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας «Ψυχήλατον» στο οποίο συντονίζει και ομάδες εποπτείας ειδικών ψυχικής υγείας.

Διδάσκει από το 2006 στο Mediterranean College του Ομίλου Ξυνή στα προγράμματα Ψυχολογίας (HND & Bachelor), σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε βιβλία, επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Στο «περί Ψυχής» είναι εισηγήτρια στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συστημική Συμβουλευτική - Ψυχοθεραπεία και στον κύκλο Ψυχοπαθολογίας.